01 de maig, 2009

Test VIH

El test del VIH es pot fer des del dia 28 d'abril en algunes farmàcies

Fins a 36 farmàcies de 21 poblacions de la província de Barcelona fan a partir d'aquest dia el test ràpid del virus de la sida, de forma gratuïta.

L'objectiu de la mesura, amb caràcter pilot, és fomentar el diagnòstic precoç de la sida -el 30% de diagnòstics es segueixen fent tard- i contribuir a trencar la cadena de transmissió de la malaltia, va explicar la consellera de Salut, Marina Geli. De moment s'oferiran 1.500 proves gratuïtes a farmàcies de Badalona, Gavà, L'Hospitalet, Rubí, Mataró, Cerdanyola del Vallès, Vig, Igualada i Sitges.


Prova fiable i ràpida


Un cop acabades les proves, les autoritats sanitàries catalanes debatran si els test es poden posar a la venda a les farmàcies. La prova, que garanteix la total confidencialitat i té una fiabilitat del 99,6%, triga 15 minuts en desvetllar si hi ha una sospita de que es té el VIH. Després `haurà de ser evaluada amb una prova diagnòstica clínica.

El director de Salut Pública de la Generalitat, Antoni Plasència, diu que la infecció només es pot detectar tres mesos després de la contracció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Copyright Text

"Bon Dia Ciència"