23 de març, 2010

Experts internacionals alerten de l’avenç de l’hepatitis C

Experts internacionals han alertat de l’avenç de l’hepatitis C, malaltia que ja afecta a 170 milions de persones a tot el món i del que el principal problema és el diagnòstic perquè “ no té símptomes”.

Així, durant un taller de treball internacional amb mitjans de comunicació a Londres organitzat per Janssen-Cilag, el professor de l’Escola Mèdica de Hannover (Alemanya), Michael P. Manns, va recordar que s’ha de ser conscients de la magnitud de la malaltia, que es pot comparar amb la incidència de la SIDA, que afecta a uns 33 milions de persones.

En aquest sentit, va afegir que l’hepatitis C és una “malaltia habitual” i “un important problema de salut”, ja que compta amb diversos problemes encara sense resoldre: la mortalitat és elevada i la capacitat de diagnòstic encara és molt baixa. A més, no hi ha vacuna i alguns tractaments són “molt cars”.

En qualsevol cas, s’ha de ressenyar que la malaltia és “curable”, encara que només un 3,5% de les persones amb aquesta malaltia reben tractament a Europa. A més, el tractament actual (composat per interferó alfa pegilat i ribavirina) només té èxit en un 50% dels casos.

Encara amb tot això, el professor de medicina a la Universitat de Lyon, Fabien Zoulin, va recalcar que s’estan desenvolupant nous medicaments que permeten l’augment del percentatge de curacions al temps que es redueix la duració del tractament. “ Si es diagnostica dora, hi ha moltes possibilitats de cura”, va agregar.

“SUPERAR PREJUDICIS”

Des d’una altra perspectiva va parlar el president de l’Aliança Mundial de l’hepatitis, Charles Gore, que a més va patir la malaltia, i el qual va recalcar la importància de que es superin “certs prejudicis” al voltant de la malaltia. A més, va senyalar la necessitat de que es faci visible que l’hepatitis “és molt difícil de diagnosticar”, que s’estan realitzant “importants avenços” i que “es normalitzi” l’existència d’aquesta malaltia.

A més, va manifestar la necessitat de que s’impliqui als metges de família en l’important feina de sensibilització i diagnòstic amb l’objectiu d’evitar l’augment dels contagis i d’augmentar els diagnòstics ràpids.

Amb tot això, va dir que l’hepatitis C “té un impacte molt gran” a la vida de la gent i va denunciar que, en moltes ocasions, existeix discriminació, laboral per exemple, com a conseqüència de tenir aquesta malaltia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Copyright Text

"Bon Dia Ciència"

Arxiu del blog