31 de març, 2010

Finalitza el tercer trasplant de cara d’Espanya

L’Hospital Vall d’Hebron, a Barcelona efectua un exitòs trasplant de cara després de 24 hores d’intervenció. El pacient recuperarà el 90% de la movilitat.

L’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron de Barcelona ha realitzat amb èxit un trasplant de cara, el primer que es dóna a Catalunya i el tercer d’Espanya, desprès dels que s’han fet a València i Sevilla.

En un comunicat, el centre hospitalari ha informat avui que a la intervenció quirúrgica, que ha durat 24 hores, ha participat un equip multidisciplinar integrat per trenta persones i ha acabat amb èxit, ja que la persona trasplantada es recupera satisfactòriament.

Pel moment, no s’ha facilitat informació sobre el donant ni tampoc sobre la persona trasplantada, almenys fins que es recuperi totalment, moment en el que l’hospital preveu convocar una roda de premsa per oferir més detalls de la operació.

A Espanya, el primer trasplant de cara el va realitzar del 18 al 19 d’agost del 2009 un equip dirigit pel cirurgià Pedro Cavadas, de l’Hospital La Fe, de València, i va ser el primer en el món en incloure mandíbula i llengua.

El segon es va realitzar a l’Hospital Virgen del Rocío, de Sevilla, del 26 al 27 de gener del 2010. La intervenció va durar casi 30 hores i es va dur a terme per un equim mèdic integrat per 23 especialistes.

L’Hospital de Vall d’Hebron de Barcelona era el tercer centre sanitari autoritzat per la Comissió de Trasplants del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per fer una operació d’aquestes característiques i estava buscant un donant des d’agost de l’any passat.

En aquesta data, responsables de l’hospital van informar que es buscava un donant menor de 45 anys amb unes característiques morfològiques similars al receptor, així com altres paràmetres mèdics per reduir al màxim la possibilitat de rebuig del teixit trasplantat.

El trasplant de cara és una intervenció quirúrgica, encara en fase experimental, mitjançant la qual es reemplaça part de la cara d’un individu amb part de la cara de l’altre.

Els receptors potencials són persones amb deformitats facials molt marcades i que comporten importants seqüeles psicològiques, socials i funcionals, com problemes per olorar i mastegar.

El donant ha de ser una persona del mateix sexe que el receptor, edat semblant, similar mida de la cara, color de pell, grup sanguini i teixits compatibles.

Es tracta d’una cirurgia complexa, ja que es trasplanten diferents tipus de teixits que s’han de connectar: músculs, pell, nervis i vasos sanguinis, entre d’altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Copyright Text

"Bon Dia Ciència"

Arxiu del blog