29 de març, 2010

Identificat un nou homínid

Vivia a les muntanyes d’Àsia Central fa entre 48.000 i 30.000 anys.

La seqüenciació de l’ADN mitocondrial d’un os de dit trobat a una cova al sud de Siberia ha donat la clau.

Investigadors de l’Institut Max Planck d’Antropologia Evolutiva a Leipzig (Alemanya) han identificat un homínid prèviament desconegut que vivia a les muntanyes d’Àsia central fa entre 48.000 i 30.000 anys gràcies a la seqüenciació d’ADN mitocondrial (ADNmt) ancestral. Els resultats de la investigació es publiquen a l’edició digital de la revista ‘Nature’.

L’anàlisi indica que aquest ADNmt deriva d’una migració des d’Àfrica desconeguda abans i diferent a la que es va dur a terme pels ancestres dels neandertals i dels humans amb característiques modernes. A més, els investigadors creuen que aquests homínids van poder conviure amb els humans i neandertals.

Els científics, dirigits per Johannes Krause, van seqüenciar l’ADNmt d’una petita peça d’os de dit descobert a una cova al sud de Sibèria. La seqüència representa un tipus d’ADNmt d’homínid desconegut i els investigadors comparen el genoma de l’ADNmt amb el dels humans moderns i dels neandertals.

L’anàlisi de la nova seqüència indica que compartia un ancestre comú amb el ADNmt d’humans i neandertals fa al voltant d’un milió d’anys, amb el que suposa dues vegades més antiguitat que la del ADNmt de l’ancestre comú més recent d’humans moderns i neandertals.

Imatge: EFE Text: 20minutos.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Copyright Text

"Bon Dia Ciència"

Arxiu del blog