17 de desembre, 2012

Marató de Tv3 i més...

Avui podem dir, més que mai, que estem orgullosos de ser catalans. Ni crisis ni res ens atura enfront la solidaritat. Perquè per a molt que diguin, som un poble solidari. 
"Y para muestra un botón": més de 10 milions d'euros recaptats per la Marató de TV3, cada any fem un rècord, sempre per una bona causa, aquest any, el càncer.


I seguirem així, any rere any. 

I perquè on em moc jo és en l'àmbit de la investigació, us diré una cosa per a sentir-vos encara més (si cap) orgullosos del que sou.

La notícia me l'ha passat una amiga meva, i he considerat que els resultats de la Marató, es mereixien una entrada al meu bloc, però la cirereta la posa la següent noticia:

Del total de la producció científica catalana, un 60% prové de les investigacions de les universitat públiques. A més a més, a Catalunya, l'impacte de la recerca que es fa des de les universitats públiques és un 52% més alt que el de la mitjana mundial. 
Són dades de l'informe "Indicadors d'investigació i innovació de les universitats públiques catalanes" que ha presentat aquest dilluns l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP). El document també explica que els investigadors catalans són un 80% més productius que la mitjana espanyola, situant a Catalunya en la sisena posició a la Unió Europea per darrera de Dinamarca o Suècia. En aquest rànquing Espanya es situa en la tretzena posició.

Els efectes pràctics en la societat però no són tan positius, una problemàtica que es veu reflectida en el descens que ha vist el percentatge de sol·licituds de patents que ha caigut un 23% en 3 anys. El president de l'ACUP, Francesc Xavier Grau, ho ha atribuït al desequilibri entre el sistema científic i el productiu "que no té prou recursos per dedicar-los a la innovació".

Un 38% dels fons europeus dedicats a les universitats espanyoles va dirigit a centres catalans, i només un 22% d'aquesta categoria dels fons espanyols van dirigits a Catalunya, tot i ser repartit responent a "termes suposadament competitius".

Així doncs, diguin el que digui, som solidaris, treballadors i mereixem més del que ens donen.
Som un país imparable.

3 comentaris:

  1. Quina gran entrada, i me l'havia perdut!!! La veritat és que La Marató és el millor programa de l'any per l'esperança que ens dón i tot el que representa! A seguir endavant!

    ResponElimina
  2. Hola , som uns nois d'11 i d'12 anys que ja fa temps que tenim una cadena de blocs.Ara estem preparant la segona edició dels Premis Codina Blocs.Un concurs per nens i adults de blocs amb català , hem vist el teu bloc i trobem que et podries apuntar.A nosaltres ens faria molta il·lusió.

    Per apuntar-se a: www.premiscodinablocs.net



    Nil Codina
    Codirector de Codina Blocs
    www.iomar.cat
    www.cientificus.wordpress.com
    www.premiscodinablocs.net

    ResponElimina

Copyright Text

"Bon Dia Ciència"